Saraiva+Associados

Scroll top
Information

Introduction

The land on which the school was built had a complex orography with steep slopes, with a total of 38 metres separating the lowest point from the highest. The main challenge of the project, therefore, was related to its adaptation to the physical geography and to the successful installation of an extensive range of functions, while achieving a result which blended and camouflaged into the landscape. The complex comprises three core areas located on different levels. The allocation of the levels was established on the basis of avoiding visual obstacles, allowing views of the sea and of the horizon, which represent the main theme of the project. The plans stipulated the use of materials which would incur the lowest maintenance costs in this seafront location. The exterior cladding is coloured concrete, while the interiors feature hydraulic tiles, wood and highly resistant self-levelling flooring. The infrastructure is clearly visible, ensuring easy access, and the equipment is installed inside the building, minimising its exposure to the elements.

Details

  • Location Azores, Portugal
  • Sector Education
  • Year 2008
  • Area 20.250 sqm
  • Client Regional Dep. of Education and Science
  • Stage Built

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this website you agree to our use of cookies. For more information see our privacy policy.

×