Saraiva+Associados

Scroll top
Information

Introduction

The challenge of the competition involved attempting to create a new urban landmark, until now absent in the area. A specific project inserted into the larger context of the university, which sought to address the urgent need for accommodation for displaced students in a timely manner. With this aim in mind and the possibility of building a long-lasting, sustainable accommodation solution in harmony with the designated site, we designed a unit somewhat reminiscent of Corbusier’s Unités d’habitation, which operated almost independently, their various functional parts interlinking to form a single organism, and we created a modern architectural landmark in complete harmony and dialogue with the surrounding buildings.

Details

  • Location Lisbon, Portugal
  • Sector Public Buildings
  • Year 2018
  • Area 45.354 sqm
  • Client University of Lisbon
  • Stage Preliminary Design

«In addition to a signage and wayfinding system for the interior and exterior of the complex, as well as for the building concerned, elements combining with visual arts were created, such as the tile panels on the interior and the two landmarks on the exterior.»

Global Design

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this website you agree to our use of cookies. For more information see our privacy policy.

×