Saraiva+Associados

Scroll top

Fully integrated into the site historical heritage, the proposal developed articulates the various surrounding scales over three elements: the ground floor, the façade and the height of the building. With all the benefits of the mixed-use concept, the new space includes a commercial area, apartments on the upper levels, a common patio and a green rooftop space. The façade, vertically divided by horizontal slats, transcends the typical homogeneity of the skin concept, creating pleasant spaces enriched by the contrast of light and shadow, exposure and protection. The system of spacious balconies provides a visual and functional extension of the interiors while safeguarding the privacy of those who live there at all times. In terms of usability, the aim was to include a total of 151 apartments on the site, ranging from lofts to T4-type residences, offering shared and family housing options.

×