Saraiva+Associados

Scroll top
Information

Introduction

Under the watchful eye of the majestic Sintra Mountains as a backdrop, we find the new CUF Hospital developed by S+A. An image was sought that reconciles the existing industrial building with the new constructions. The volumetric expansion of two floors, continues the building around a central square. In the built environment there are spaces dedicated to green staying areas, terraces, access and parking that will promote the exterior quality of the intervention area.

The south terrace is suitable given the great sun exposure and protection of the north of prevailing winds. The central square will promote the main public access to the building, will have a staying area with a careful design and protected by a visor. The main entrance and the user's admission will be in an open space between the buildings where in addition to the visibility of the square there is an interior patio that will facilitate the difference in scales and their integration with the natural green spaces.

Details

  • Location Sintra, Portugal
  • Sector Healthcare
  • Year 2020
  • Area 15.280 sqm
  • Client JMS
  • Stage Built

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this website you agree to our use of cookies. For more information see our privacy policy.

×