Saraiva+Associados

Scroll top
Information

Introduction

The project is located in the centre of Lisbon, in a building previously used for offices. The main challenge was the implementation of a residential-based programme.
With a typical architectural language marked by a late post-modernism, very much in style in the 1980s, the pre-existing building was, to some extent, inconsistent with the adjacent buildings.
One of the main challenges was to improve the projected image in the city, with the purpose of providing efficient solutions considering the cost/quality binomial, combined with an effective aesthetic and functional performance.

In order to make the existing volumetry (of vertical visual preponderance) more discreet, composed of eight floors above ground, the residential programme resolves the relationship with the exterior surroundings, through large glass panels framed by balconies of horizontal predominance.

Details

  • Location Lisbon, Portugal
  • Sector Refurbishment
  • Year 2020
  • Area 3.414 sqm
  • Client Douradoriginal, Lda.
  • Stage Built

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this website you agree to our use of cookies. For more information see our privacy policy.

×