Toggle Color Open
Close

Project Search

Projects All projects

Expo 2017 Masterplan

The underlying logic of the exposition is an architectural approach that envisages the integration of the complex on the west bank of the city of Astana. The urban planning draws on the principle of multicentrism, the most interesting basis for sustainable development in big cities. The exposition centre should benefit from easy access, via the intercity road network and a convenient transport infrastructure for Astana’s residents and visitors.

  • Location: Nur-Sultan, Kazakhstan
  • Sector: Urban Design
  • Year: 2014
  • Area: 174.400 sqm
  • Client: National Company Astana SSC
  • Stage: International Competition

The project designed for Expo 2017 was organised around two fundamental axes, intersecting at 90 degrees. These axes are orientated North/South and East/West.
Located close to the axes’ intersecting point is the “symbol” of the Expo: the strong relationship between the event’s iconic building and the Bayterek Tower results in the augmented and improved interconnection and relationship between the city centre and the Exposition site.

The designated area for the event is demarcated by a green band which, together with the reservoir, constitutes a significant and deliberate element of framing based on the design of the surrounding landscape. Together they respond directly to the specificity of the local climatic conditions: extreme heat in the summer and extreme cold in the winter.

Projects

Expo 2017 Masterplan

The underlying logic of the exposition is an architectural approach that envisages the integration of the complex on the west bank of the city of Astana. The urban planning draws on the principle of multicentrism, the most interesting basis for sustainable development in big cities. The exposition centre should benefit from easy access, via the intercity road network and a convenient transport infrastructure for Astana’s residents and visitors.

  • Location: Nur-Sultan, Kazakhstan
  • Sector: Urban Design
  • Year: 2014
  • Area: 174.400 sqm
  • Client: National Company Astana SSC
  • Stage: International Competition

The project designed for Expo 2017 was organised around two fundamental axes, intersecting at 90 degrees. These axes are orientated North/South and East/West.
Located close to the axes’ intersecting point is the “symbol” of the Expo: the strong relationship between the event’s iconic building and the Bayterek Tower results in the augmented and improved interconnection and relationship between the city centre and the Exposition site.

The designated area for the event is demarcated by a green band which, together with the reservoir, constitutes a significant and deliberate element of framing based on the design of the surrounding landscape. Together they respond directly to the specificity of the local climatic conditions: extreme heat in the summer and extreme cold in the winter.

If you continue to use this site, you consent to our use of cookies.

Ok