Saraiva+Associados

Scroll top
Information

Introduction

Featuring 29 residential apartments which blend into the landscape, the program aimed to minimize the visual impact of the built area. Formally, a building adapted to follow the morphology of the site is proposed, forming a low-rise horizontal line. The architectural program reflects a coherent image of neutrality, purity, and functionality. In this design, which draws significantly on natural elements, the recessed terraces which operate as an extension of the interiors while simultaneously protecting inhabitants’ privacy are of particular note. The project is further enhanced by a garden and swimming pool, offering a smooth transition between the urban fabric and the natural landscape.

Details

  • Location Vilamoura, Portugal
  • Sector Residential
  • Year 2021
  • Area 3.647 sqm
  • Client Lusoproa
  • Stage Built

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this website you agree to our use of cookies. For more information see our privacy policy.

×